Panziónkban OTP, MKB, K&H és Edenred SZÉP kártyákkal is fizethet!In May, 20% discount on bookings!

Programok és környékbeli látnivalók

Kőröshegyi Levendulás

A levendulás a Balaton déli partján, Kőröshegyen lett alapítva 2012-ben, ahol erős és egészséges bokrokat nevelnek. A levendulabokrok virágai és a tőlük látható csodálatos balatoni panoráma mindenki számára szemet gyönyörködtető látványt nyújt.
A kutyabarát levendulás egész évben várja a levendulaimádókat, virágkedvelőket, felfedezőket, nyaralókat és túrázókat egyaránt, illetve azokat, akik a saját kézzel szedett balatoni levendula szépségével és illatával szeretnék otthonukat feldobni.
A birtok a következő időpontokban látogatható:
  • tavasszal tulipán- és nárciszvirágzás idején
  • nyáron pedig levendulavirágzáskor
Maga a gazdaság a Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett elkanyarodva közelíthető meg, egy murvás út végén helyezkedik el. Autóval érkezők számára parkoló biztosított, a menetrend szerinti buszok pedig a murvás út bejáratánál állnak meg.
Városkártyával (365 napos kártya) és Turisztikai kártyával (vendégéjszakát eltöltő kártyabirtokos):
A jegy árából vagy a Kőröshegyi Levendulás saját termékeiből 10 % kedvezmény! (A kedvezmény a rendezvények belépőire nem vonatkozik, készpénzre nem váltható és más kedvezménnyel nem összevonható.)
Kőröshegyi Levendulás

Balatoni hajózás

A Balatoni Hajózási Zrt. sétahajóin különféle élményekkel gazdagodhatunk: gyerekek számára kalózhajó, szerelmespároknak romantikus hajókázás, emellett bulihajó mai és a retro slágerekkel egyaránt.
A balatonföldvári kikötőből 1 órás Naplemente túra indul, ahol vendégeink átélhetik egy kellemes hajókázás során a Balaton egyik legromantikusabb látványosságát, a nyári alkonyt vízről megtekintve. A hajóút alatt pezsgőt vagy üdítőitalt szolgálunk igény szerint.
Balatoni hajózás

Balatonboglári gömbkilátó

A Gömbkilátót az 1958-as brüsszeli világkiállításon mutatták be, azóta Balatonboglár ismertetőjele lett. A balatonboglári Várdombon található a kalandpark és a bobpálya mellett. A szokatlan, egyedi forma mellé csodálatos panoráma társul, ahol a napfelkelte és a naplemente megtekintése kihagyhatatlan.
Balatonboglári gömbkilátó

Balatonboglári kalandpark és bobpálya

A kalandparkban lehetőségünk van ügyességi és erőnléti feladatok kipróbálásra egészen a kezdő szinttől a haladóig. A kötélpálya 4 km hosszú drótkötél felhasználásával épült.
A parkban található a bobpálya, ami biztosítja a biztonságos száguldás élményét. Maga a pálya 580 méter hosszú és zajtalan, a sebességet a kocsik oldalán megtalálható fékkarral tudjuk szabályozni.
A kalandpark és a bobpálya mellett falmászásra és íjászkodásra is van lehetőség.
Balatonboglári kalandpark és bobpálya

Kultkikötő

A Kultkikötő egy összművészeti fesztivál, amely a nyár programkínálatának meghatározó eleme. Balatonföldvár kulturális kikötője.
A fesztiválon változatos és magas színvonalú színházi előadásokat, könnyűzenei koncerteket, képző-, illetve fotóművészeti kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődök, emellett a gyerekeknek gyermekprogramokkal kedveskednek. Filmvetítésekkel, irodalmi estekkel és alkotóműhelyekkel is színesítik az eseményt.
Júniustól augusztus végéig a Mesés Kikötő gyerekszínházi előadásai és kézműves foglalkozásai minden szombat és vasárnap délelőtt kikapcsolódást biztosítanak kicsiknek és nagyoknak. Ezen felül a báb-, táncszínházi és zenés produkciókat is élvezhetik a gyerekek, melyben a vállalkozó kedvűek részt vehetnek.
Kultkikötő

Szántódpuszta idegenforgalmi és kulturális központ

A puszta mintegy harminc épülettel rendelkezik, amelyek eredeti állapotban őrzik egy majorság képét. Itt tekinthető meg Dél-Balaton akváriuma, amely a tó élővilágát mutatja be.
Már az avarkorban is éltek itt, a legutóbbi ezen a területen élt népek főként földműveléssel foglalkoztak, illetve kismértékben a kézművesipar is jelen volt.
A településről először a Tihanyi Alapítólevél tesz említést, amelyben az áll, hogy I. András király adományozta ezt a birtokot a Benedek rendi szerzeteseknek a tihanyi apátság alapításakor. Jelenleg a puszta egy 150-200 évvel ezelőtti birtokképét mutatja.
Szántódpuszta idegenforgalmi és kulturális központ

Keleti strand

A Keleti strand Szántód felől érkezve a parthoz legközelebbi utcán, Balatonföldvár határánál található.
Hatalmas füves területtel rendelkezik, az utca felöli részén homokos sportpályák -kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya- találhatóak. A többi része nagy fákkal benőtt terület, amelyek alá be lehet húzódni az árnyékba, viszont van nyitott terület is a napozni vágyók kedvéért. Az elmúlt években animátor szervezett különféle programokat felnőttek és gyerekek részére egyaránt hetente három alkalommal, mint kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, sportversenyek és még sokféle szabadidős tevékenység.
2017-től kialakításra került egy fövenyes partszakasz, amely 42 méter hosszú és 1000 m2 nagyságú. Ettől a szezontól fogva új értékmegőrzőket, nyugágyakat és napernyőket is biztosítanak a fürdőzők kényelmének érdekében.
A strandon található a Viharsarok Vitorlás Központ, ahol felkészült oktatógárda várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre, jó társaságra és kalandra vágyókat. A szolgáltatások egyénre szabottak és igénybe lehet venni a kezdő szinttől egészen a haladóig.
Keleti strand

Balatonföldvári kutyastrand

A fürdőhelyhez hozzávetőlegesen 2500 m2 nagyságú terület tartozik, ahol a kutyusok tudnak játszani és a rengeteg fa alatt az árnyékban a nagy pancsolást követően tudnak pihenni. A fürdőhely mellett nádas található, amelynek köszönhetően a part közelében a víz sekély marad. Ezen a részen lehet labdázni, frizbizni vagy akár kergetőzni is, a parttól kicsit távolabb pedig tudnak úszkálni, ahol a víz mélyebb. A kutyusok és gazdáik is kulturált körülmények közt élvezhetik a Balatont, szakmai kialakítását a kutyabarat.hu szakemberei végezték.
A kutyusok vízbejutását rámpa könnyíti meg, emellett külön illemhely is kialakításra került számukra, így a terület tisztaságát könnyen meg lehet őrizni.
Balatonföldvári kutyastrand

Nyugati strand

A Nyugati strand a Kvassay-sétány végén helyezkedik el.
A füves terület nagy részét hatalmas fák borítják, amelyek sok árnyékot adnak. A strandon játszótér, óriási sakkjáték és beton napozóplacc is megtalálható. Több büfé is rendelkezésre áll az utcára nyíló bejárat közelében, emellett igénybe lehet venni szociális épületet és ingyenes mosdókat egyaránt.
A WasserStart Sportkörnél surf, SUP és katamarán oktatás, illetve kölcsönzés működik.
Nyugati strand

Kvassay sétány

Kvassay Jenő (1850-1919) vízmérnök volt, akit a vízügyek országos vezetőjeként, emellett a Földművelésügyi Minisztérium vízrajzi osztályának egykori főnökeként ismertek el. Balatonföldvár lelkes fejlesztője volt, Somogyban híressé vált a vízszabályozás, a balatoni kikötők építése és a Balaton tudományos kutatása terén kifejtett munkássága által. Az ő elgondolásával létesült a róla elnevezett sétány.
A Kvassay sétány Balatonföldvár dísze, amely 1200 m hosszú és a hajóállomás épületétől indul. A déli part egyik legszebb sétányának van nyilvántartva és szinte egyedülálló a Balaton melletti települések közt, hogy több, mint 1 km hosszú sétány húzódik a part mentén. Platánfái megyei védelem alatt állnak és a XIX. század végén lettek ültetve.
A part menti villasort a Kvassay sétány és az ezzel párhuzamos Rákóczi Ferenc utca fogja közre.
Kvassay sétány